Meestekas korras

Meestekas @Nahkanuia

2013 aasta mais avaldasin postituse fotodega kahest jalgrattast, üks meestekas ja üks naistekas, mis mul õnnestus saada. Tookord jagasin lahelt lubadusi rattad korda teha ja siis neid esitleda. Naisteka lasin Tallinnas ühel tuttavalt üle vaadata ja kuigi kett sai vahetatud, jooksud puhastatud, ei suutnud ta lahti saada lenkstange hoidvat polti ja nüüd kostub sealt sõites naks.

Meestekat üritasin ise korda teha. Kunagi polnud see ju probleem. Puhastasin ratta ja keerasin küljest üleliigsed jupid nagu pakiraam, tagatuli ning ketikaitse. Tagarummu võtsin lahti ja puhastasin ka seestpoolt. Pealtnäha polnudki nii raske, ainult et pärast kokku tagasi panemist jooksis rumm kapitaalselt kinni. Olgu, kuna pidur oli ka vigane, otsustasin viia tagaratta vaadata mõnele spetsialistile.

Türi Rattapoes võeti mind kenasti vastu, nõustati ja vahetati välja kogu tagarumm koos kodarate pingutamisega. Maksma läks see lugu mulle 25€. Kaotasin küll vana rummu rohelise värvi aga ma ei tunne ennast sellest kuidagi puudutatuna. Mõlgutan hoopis mõtet teha sellest rattast üks korralik vana ja uue hübriid.

Täna keerasin tagaratta alla ja tegin esimese sõidu Nahkanuia vahel. Toimis. Aga Türi Rattapoodi soovitan soojalt. Viisin sinna ka Maarja lapsepõlveratta, selle võiduka, mille lasin tema jaoks korra juba restaureerida. Seekord püüame millegi sellise poole, millel oleks ka praktiline väärtus. :)

Leave a Reply