Ongi koerufoorum.net suletud

koerufoorum.net suletud

Mis ma oskan öelda? Minu jaoks sai selle projekti aeg läbi ja kuna minu üleskutse leida foorumile uus omanik ei leidnud soodsat vastukaja, käitusin vastavalt antud lubadusele ja sulgesin projekti. Kuigi projekti lõpetamine langaes ajaliselt kokku domeeni koerufoorum.net pikendamise tähtajaga, oli määravaks hoopis midagi muud. Kuna foorumil puudusid kas objektiivsetel või subjektiivsetel põhjustel kasutajad, teisisõnu sisu loojad, oli tegemist kestaga, millel oli pelk tarkvaraline väärtus. Ilus vaadata aga kasutu.

Ühe pakkumise ma siiski sain. Minuga võttis ühendust vallavanem Aldo Tamm, kes olles uurinud pisut tausta, käis foorumi valla poolt üle võtmise plaani välja ka vallavalitsuses ja/või volikogus? Lõplik valla esindajate vastus oli siiski eitav kuid Aldo sõnade kohaselt sai ta “ülesande” julgustada mind foorumit edasi pidama. Pean valla otsust põhimõtteliselt õigeks, tegemist on siiski projektiga, mille algatus peaks tulema kodanikkonna poolt. Samas ei saanud vallaametnikud/volikogu liikmed vist päris hästi aru, et foorumi kinnipaneku üks peamisi põhjuseid oli ka nende enda soovimatus ja suutmatus foorumit ühe kohaliku infokanalina kasutada. Vallavalitsuse poolt ei laekunud koerufoorum.net keskkonda kogu selle eksistentsi jooksul ühtki postitust, küll osalesid sealsetes aruteludes mõned praeguse (ja eelmise) volikogu liikmed.

Aga ma ei taha ega viitsi sel teemal pikalt heietada. Täna enam mitte. Turg on koht kus saavad kokku pakkumine ja nõudlus. Vaadates tulemust järeldan, et minu pakkumisele puudus nõudlus. Kuidas ma ka seda ise ei hindaks, pole sellel mingit tähtsust. Aeg annab arutust ja pidavat parandama ka kõik haavad.

3 kommentaari to “Ongi koerufoorum.net suletud”

 1. Endrik Says:

  Paistab, et omaaegne hea mõte ning teostus on saanud enesele uue ja “praktilise” ilme.

 2. Hundi ulg Says:

  Ma arvan, et seda tulebki hinnata nagu on.

  Meil vallas loodi üks mtü, kes kirja järgi võtnud südameasjaks elu edendamise. Korraldas küsitluse. Ma olin üks vastajatest, et näe, keegi tahab midagi paremaks muuta. Vastajaid oli kokku alla 20, vallas elab üle 1000 täisealise. Teisisõnu, need 40-50 inimest, kellele asjad korda lähevad, suhtlevad omavahel ka ilma igasuguse foorumita ja nagistavad volikogu kohtade pärast. Ülejäänutel on kama kõik. Muidugi ei tohi ära unustada ka neid paarikümmet valvekritiseerijat, kes alati on seisukohal, et vallasaksad teevad kõik valesti ja kühveldavad raha oma tasku :) Ei saa me lahti sellest, et riik on kellegi teise oma, peaasi, et nad minu õue peale kaklema ei tule.

 3. marko Says:

  Tänan selle kommentaari eest!

Leave a Reply