3-a klass Norras

Nagu hommikul kirjutasin, sisustasin täna Paide Ühisgümnaasiumi 3-A klassi matkapäeva Norra allikatel. Alustasime kell 12 Norra mõisa juurest, tegime peatuse Oostriku allikal, matkasime Sopa allika juurde ja lõpuks nägime ära nii Purskava allika kui ka Võlingi alguse. Programmi mahtus ka lõkketegemine ja grill Võlingi laagriplatsil. Eilne ettevalmistus, nii füüsiline kui vaimne, kulus marjaks ära. Arvestades peamist publikumi ma tegelikult ei teinud enamat kui valmistasin mõttes ette meie võimaliku liikumismarsruudi. Ega ma ei salga, läksin teadlikult oma ATV-ga, millel käru järel ja sõidust käru kastis sai ootuspäraselt lastele päeva nael. Neli tundi möödusid lennates ja mulle tundub, et kõik jäid rahule. Seda kinnitab ka kõige lõpus tehtud ühisfoto.

3-A Norras 12.10.2014 @Nahkanuia

***
Üks isa küsis minult, kas ma pole mõelnud giiditööga hakata raha teenima, mul tulevat see (laste kantseldamine) hästi välja. Üllatunud oli ka üks tuttav kui kuulis, et tegin kõike seda tasuta.

Mina aga mõtlen, et mis oleks juhtunud kui ma oleksin selle, summarselt 8-tunnise tööpäeva eest 200€ küsinud? See summa sisaldanuks kõiki makse, sealhulgas tehtud kulusid, samas mitte investeeringut kasutatud varustusse. Näiteks läksin ATV-ga, võtsin lastele kodunt kaasa tasakaaluliini, suure kastitäie kuivi küttepuid … Milline lapsevanem oleks valmis tema jaoks kõigest 4 tunnise meelelehutuse eest selle summa välja käima? Isegi osadeks jaotatuna? Ma arvan, et neid pole palju.

Ma ei lisanud neid lõike seepärast, et kuidagi näidata üles rahulolematust tehtuga vaid seetõttu, et see tuli tänu kolmandatelele osapooltele jutuks ning on väärt arutamist. Antud juhul oli mulle tähtsam laste rahulolu kui raha ning ma arvan, et ma võlgnen Heli Prii’le midagi tema kunagise usalduse eest kooliajal minu vastu. Tagantjärele lisandub argumendina alati ka osalejate siiras tänu ning rahulolu minu poolt pakutuga!

Nii et vastates lisalõikude alguses toodud küsimustele, ei ole giiditöö keskmise lapsevanema sissetulekut arvestades taskukohane teenus ning pikas perspektiivis ei võimaldaks see mul pere ülalpidamist. Aga tasuta asju tuleb teha, see tuletab meelde nii tegijaile kui saajaile, et kõik suhted siin maailmas ei pea ega tohi olla reguleeritud rahaga.

***
Väljavõte Paide Ühisgümnaasiumi kodulehelt, kus pühapäevast üritust on kajastanud üks lapsevanematest (minu õemees):

PÜG - Perepäev Norras @Paide Ühisgümnaasium

***
Ühe lapsevanema fotojäädvustus toimunud väljasõidust:

5 kommentaari to “3-a klass Norras”

 1. eva Says:

  Väga ilus pilt ja tore oli

 2. Hillar Ümar Says:

  Osad, eriti tagumistest ridadest, ei ole 3. a-s vist küll esimest aastat

 3. marko Says:

  Kes teab kust nad ennast 3-a klassile külge haakisid! Võib olla metsast …, eksinud allikalised. :)

  Aga tegelikult polnud mul vahet! Seni kuni kõik tundsid ennast mõnusalt ja suutsid sundimatult naeratada, oli kõik hästi.

 4. Indrek Says:

  Oli väga lahe üritus.
  Tänud veelkord

 5. marko Says:

  Klassijuhataja tagasiside:

  “Salvestasin ja üks foto (autoriks märgitud Teid) on ka meie kooli kodulehel, ilmestamaks Indreku jutukest.
  Veelkord – suur tänu imetoreda päeva eest :)

  Heade soovidega

  Heli”

Leave a Reply