Rõhul vaktsineeriti täna koeri

Olime Matiga Väinjärvel ujumas kui naabrinaine Milvi helistas ja teatas, et ma peaksin olema hoopis kodus, kus värava taga ootab loomaarst, süstal käes, võimalust see Hinckusele turja torgata. Ma ei saanud päris täpselt aru, kas tegemist on tasulise või tasuta teenusega aga otsustasin kiirelt tagasi minna, sest Hinckus jäi meile tulles süstimata ja ma ei tahtnud võimalust käest lasta. Lisaks oli Milvi nii lahke, et veenis loomaarsti meid ootama.

Koju jõudes uurisin esmalt, mis sorti teenusega on tegu. Selgus, et marutaudi vastu tehtav süst on igale loomaomanikule tasuta aga võimalus on võtta 15€ eest veel üks süst, mis annab kaitse mitme erineva haiguse vastu, millest meelde jäi ainult hepatiit(!?). Võtsin selle ka. Kõik tundus normaalne, nii et mulle tuli mõneti üllatusena Facebooki vahendusel puhkenud “minipaanika”. Mulle endale ei tulnud pähegi halli Audiga minu õuele sõitnud prouat milleki enamas kui koerale süsti tegemise soovis kahtlustada. Vaatasin hiljem ka netist järele ja leidsin Koeru valla kodulehelt järgmise lühiteate:

Alates 01.01.2014 on Koeru valla volitatud veterinaararst on Sirje Soomeri

Igatahes on Hinckus nüüd korralikult vaktsineeritud ja ma ei pea muretsema kui jalutuskäigul mõne kährikuga kokku põrkame.

HInckus vaktsineeritud

One Response to “Rõhul vaktsineeriti täna koeri”

  1. Margit Says:

    Mul ei oleks ka selle vaktsineerimise vastu midagi olnud, kui meie ametlik loomaarst oleks teinud seda kevadel, kui ma talle helistasin ja teda kutsusin. Aga siis oli tal 101 vabandust mitte tulla: tema ei tegele väikeloomadega, tema neid koju ravima ei tule ja üleüldse temal ei ole retseptiraamatut. No olgu, siis ei jäänudki muud üle, kui otsida teenust mujalt. Või oleks pidanud 4kuud ootama?

    Asi oligi ju selles, kuidas ta hoovi sisenes, ennast ei tutvustanud ja võõral inimesel käskis koera kinni hoida. Enne oleks võinud ju uurida, et kas loomal on need süstid tehtud ja kas on soovi. Meile igatahes tema “müügistrateegia” ei sobinud, sellest ka see “minipaanika” :)

    Hea teada, et tegemist oli siiski loomaarstiga, kellel on vastav tegevusluba, kuid toetudes esmasele negatiivsele kogemusele, jääme truuks oma senisele loomaarstile.

Leave a Reply