Lauda katus – V päev

Lauda katus - V päev @Nahkanuia

Jätkan lauda katuse paneku teemaga. Kuigi lõpetasime täna kell üheksa, päris valmis me omadega veel ei saanud. Üks viilualune on lõplikult vormistatud, teine jäi pooleli. Mulle väga istub töö teostaja põhjalikkus, millist mul pole ammu olnud võimalust kohata! Viimati ehk siis kui Margusega minu maja tegime. Iga detail on lõpuni läbi mõeldud ning hoolikalt viimistletud.

Näiteks kui paljudel hoonetel võib enne räästakastide tegemist näha suurelt lainetavat katusekilet – laudal on see korralikult ära lõigatud ja serva külge klammerdatud. Veelgi muljetavaldam oli mulle puidust veenina paigaldamine. Kui kõik ettevalmistused tehtud, istus see oma kohale nagu valatud.

Viilualuste laudade erinev värvitoon on tingitud asjaolust, et kasutasime esimese hooga ära vanast ajast säilinud Eco oil tõrvaõli riismed. Sealt siis tugevalt oranzikas toon pealmistel laudadel. Alumistele laudadele ostsin Raineri soovitusel Amello tõrvaõli ja tuleb tunnistada, et selle toon on oluliselt sümpaatsem.

Homme lõpetame viilualustega ja kogu prjektile paneb punkti ukse või lakaluugi tegemine. Loodetavasti leian selleks Koerust sobivad hinged. Kui mitte, siis jääb uks esialgu suletuks.

Lauda katus - V päev @Nahkanuia

Loe lisaks:
Lauda katus – I päev
Lauda katus – II päev
Lauda katus – III päev
Lauda katus – IV päev
Lauda katus – V päev
Lauda katus – VI päev

One Response to “Lauda katus – V päev”

  1. ingi Says:

    Tundub jah ,et tegemist on äärmiselt kiire ja asjaliku mehega,ehitus kerkib ikka väga hea tempoga.Eriti pani mind imestama sarikate paigaldus ühe päevaga ja ühe mehe poolt.Jõudu.

Leave a Reply