Lauda katus – III päev

Kolmas päev katusepanekut on möödas. Hommikul võttis aega sarikate vahe kinnilöömine. Nüüd ei pääse tuul (ega ka kassid) naljalt seina ja katuse vahelt hoone 2-le korrusele. Kui ma alguses arvasin, et kile+roovitus ja otsaviilud kujutavad endast täiesti erinevaid tööetappe, selgus, et päris nii see pole. Otsaviilude tugikonstruktsioon seotakse katusega läbi sarika ja osaliselt ka roovi. Nii on tööjärg pisut “kaootilisem” aga tulemus saab kindlam.

Kile ja roovi löömisel läks abi vaja ja kuna kedagi julgemat parajasti võtta pole, tegin seda ise. Iga aastaga süveneb minus kõrgusekartus, nii et seal katuseharjal turnimine võttis parajalt läbi. Samas pole ka hullu midagi. Täna paneme teise poole. Kui ma küsisin, miks oli vaja alustada tagumisest küljest, sain põhjenduseks, et siis saab esimese külje, mis jääb ju külatänava poole kõigile näha, teha veatult. Hea mõte, sest mõned koolitunnid me teiselt poolt saime. Mulle meeldis, et katusele sai distantsliistu vahele pandud ka diagonaalid, mis muudavad katuse stabiilsemaks. Lisaks on iga sarikas omakorda ankurdatud kobaga seina külge.

Pisut jäi puidumaterjali puudu. RTV kasutab palju metsakuiva ja osa seatud metsakuiva 25×100 lauda oli sedavõrd praguline, et lagunes lühemaks saagides lihtsalt laiali. Sellele tuleb homme järele minna ja lisa hankida. Samuti said otsa 4×100 naelad, mida võtsin esimese hooga terve karbi ja nüüd veel teisegi.

Lauda katus - III päev @Nahkanuia

Lauda katus - III päev @Nahkanuia

Lauda katus - III päev @Nahkanuia

Loe lisaks:
Lauda katus – I päev
Lauda katus – II päev
Lauda katus – III päev
Lauda katus – IV päev
Lauda katus – V päev
Lauda katus – VI päev

Leave a Reply