Lauda katus – I päev

Lauda katus - I päev @Nahkanuia

Täna algas Nahkanuial lauda katuse tegemine. Eesmärk on reedeks saada püsti sarikad, peale kile ja roov ning kinni lüüa otsaviilud. Pleki paigaldamine jääb hilisemaks ajaks aga toimub loodetavasti lähimas tulevikus.

Kuigi minul on puhkus, ma katuse tegemises osalema ei pea, selline on ehitusmehe soov. Tegelen kõige muuga, näiteks koorisin ära poomkant lauad ning õlitasin. Esimesel päeval paigaldati hoone pikematesse külgedesse, viimase palgirea peale, 150×200 pruss. Eesmärk oli katus otsakülgedel olevate lukupalkidega enam-vähem samasse tasapinda viia. Vastasel juhul oleks neil tulnud otsad ära saagida.

Valmis said ka sarikad (50x200x6000+). Sarikate otsad said ilusa viimistluse, sest räästakastiga mul neid varjata plaanis pole. Homme algab sarikate paigaldus.

Lauda katus - I päev @Nahkanuia

Loe lisaks:
Lauda katus – I päev
Lauda katus – II päev
Lauda katus – III päev
Lauda katus – IV päev
Lauda katus – V päev
Lauda katus – VI päev

Leave a Reply