Veel üks piirikivi

Kirkuse piirikivi ©Nahkanuia

2014 aasta kevad on leidude poolest olnud väga rikkalik. Ma veel ei ole kirjutanud ühest leitud vundamendist aga olen kirjutanud näiteks 5 kopikalisest, mille Maarja hiljuti maast üles korjas, paarist kopikast, mis mulle Abrami ukselävel silma torkasid ja salapärasest põdrasarvest, mis lauda vundamendi taga vedeles. Matildega kiskusime metsaservast välja purukssõidetud voodi ja Pertelsoni “õuelt” leidsin veel mõned hülsid.

Täna jõudsime Maarja ja lastega kullerkuppe otsides ning korjates Kirkusele. Talukoht on pealekasvavasse lepikusse kadumas, äratuntav üksikute põlispuude ja veel vaevuaimatavate vundamentide järgi. Ootamatult jäi minu pilk peatuma maapinnaga tasaoleval kivil, millelt paistis tuttav märk. Kraapisin kivi puhtaks ja sellega oli järjekorras neljas Nahkanuia piirikivi leitud. Märkisin kõik leiud piirikivid allolevale kaardile ja lisan siia viite esimesest kolme käsitlevale põhjalikumale postitusele. Kliki kaardil, et näha suuremalt.

Nahkanuia piirikivid

Tsiteerin taas Arnet, sest seekord on tema kommentaaril minu jaoks iva sees:

T- kujuline märgis tähistab suletud piiri. See tähendab, et piir sellest punktist edasi ei lähe. Järelikult on tegemist ikkagi vaid kahe talu piirikiviga.

Seekord näitab piirikivil T-kujuline märgis lääne suunas ehk siis sinna, kus kahe külgneva kinnistu piirid lõpevad vastu kolmandat kinnistut. Sellest nurgast vaadatuna, sobituvad oma kohale ka teised piirikivid. Peaksid klappima ka kahele kivile märgitud kinnistute numbrid.

Tähistasin Altsauna juures oleva piirikivi (nr. 1) tähisega, ehk tasuks sama teha ka Kirkusel? Hea teada, kuigi sinna sisuliselt keegi kunagi ei satu, ehk ainult naabrimees Olev kui metsaserva pidi jahile jalutab.

Leave a Reply