Häired veesüsteemis

Torud katki ©Nahkanuia

Hakkasin eile magama jääma kui kuulsin meie vannitoast kohinat. Tundus kahtlane aga unisena panin selle jooksva vee arvele, Maarja oli ju veel üleval. Aga hetke pärast ta juba tuligi mind üles ajama … Tegemist oli küll vee kohinaga aga mitte kraanist, vaid otse torust ja põranda alla. Lülitasin kiiresti pumba välja ja seejärel ka boileri, sest tegemist on sooja vee toruga. Kui olin peast võimalikud variandid läbi lasknud, läksime lihtsalt magama, hullemaks olukord minna ei saanud.

Hommikul võtsin põranda lahti ja uurisin olukorda lähemalt. Näha oli üks katkine liides, mis esmapilgul vajas asendamist. Olukorra muutis keerulisemaks see, et kuigi boiler ise oli süsteemist isoleeritud, hakkas lahtisest torust segisti avamisel vett jooksma, mistõttu oli takistatud ka külma vee kasutamine. Kiirustasin Paidesse Espak’i puuduvaid jubinaid hankima ja kohtasin kaupluse ukse taga teist koerukat, volikogu liiget. Too ei jätnud võimalust kasutamata ning püüdis mulle selgitada, kuidas uus Kommunaali nõukogu on parem kui eelmine. Et nemad on nüüd toonud ettevõttesse teadmised ja spetsialistid ning Himot oskavat vaid veeproove või veenäite võtta. :) Mul tõepoolest ei olnud aega ja tahtmist sellest hommikul kell 9 ehitustarvete kaupluses rääkida ja ma tegin minekut.

Kaupluses spetsialistile katkisest ühendusest fotot (ülal) näidates selgus, et katki pole midagi ning ka osta pole midagi vaja. Lihtsalt üks liides oli omal ajal jäänud kinni pigistamata ja tuli nüüd lahti! Kasutasin juhust ja ostsin ära uue kuvalda, mille eelkäial hiljuti vars murdus.

Õnneks oli kodus abimees spetstangidega võtta ja ma sain oma torud töökorda hetkega! Tänud talle!

Ladusin põranda tagasi, kruvisin vetsupoti kinni, lohistasin pesumasina oma kohale ja läksin välja. Ei saanud uue tööga veel alustadagi kui Maarja tuli jooksuga ja teatas, et Tuti, meie emane kass, on põranda all kinni ja kräunub seal. Ja mitte ainult, toast oli kuulda Tilde nuttu. Ilmselt ajal, mil ma Paides käisin, puges kass põranda alla …

Kuid ka see polnud suur probleem, mul oli sansõlm hommikust arvestades lahti võetud ja seal on üks avaus, mida saab lihtsalt avada ja sulgeda. Tuti tuli ilusti kutsumise peale sinna ja ronis välja.

Tagantjärele ma isegi ei mäleta, millal ma siis selle kohvi ja võileivad ära sõin ja jõin! Kas enne või pärast Tuti päästmist? Igal juhul venis hommik pikale oma nädalavahetuse põhitööga, vana lauda vundamenti nelja betoonist aluse valamist, sain alustada alles 11-12 paiku. Kasu oli sellest vahejuhtumist niipalju, et hiljemalt suve lõpuks lasen olemasoleva veesüsteemi ümber teha, kasutades selleks kollektoreid ja muid kaasaegseid võimalusi.

Leave a Reply