Kaminadetail Preedi mõisast

Tükike Preedi mõisa ©Nahkanuia

Fotol on malmist kaminadetail, mis selle eelmise omaniku sõnul on pärit Preedi mõisast. Sain selle endale ja lasen tal seista kuni tekib idee võimalikust kasutusest. Minu anonüümne vanavaravaimustus on kadunud aga endiselt olen väga huvitatud Nahkanuia, Rõhu, Preedi, Metsanurga, Norra küladega (ja mõisadega) seotud detailidest ja esemetest. Selle kaminadetaili näol on tegemist väga uhke esemega minu “muuseumis”.

Pisut väheuhkem on möödunud nädalavahetuse leid Pertelsoni majapidamise lähedalt metsa servast. Leidsime sealt Matildega voodi vare, millest on aastakümnete jooksul ilmselt mitmeid kordi traktoriga üle sõidetud. Päästsin selle siiski ära ja tõin kiviaiale oma aega ootama. Püüdsin voodi küljest lahti saada venekeelset metallsilti aga see ei õnnestunud.

Voodidetail Pertelsoni maja juurest ©Nahkanuia

Voodidetail Pertelsoni maja juurest ©Nahkanuia

Leave a Reply