Nahkanuial saab vahtramahla

Fotokat maja ees kasvava vana vahtra oksatüüka otsa riputades vigastasin poolkogemata üht peenikest oksa. Vigastatud koorega oksast hakkas kohe mahla tilkuma. Kuna maja ees kasvavatest põlispuudest mahla võtmine tuleb jutuks igal kevadel, otsustasin seekord tegutseda. Augu tegin akutrelli otsa kinnitatud “oherdiga” ja mahla voolukanali jaoks otsustasin kasutada kaablitoru. Et puusse puuritud auk oli läbimõõdult väiksem kui plasttoru, lõikasin toru ühest otsast pikuti pooleks ja nii sain selle päris hea pinge all auku suruda. Mahl hakkas kohe ja korralikult jooksma. Lapsed tundis elust mõnu ja sättisid ennast toru alla pikali, ühel mehel voolas see üle kogu näo.

Mahla tuleb jõudsalt. Esimese janu said lapsed täis juba vähem kui poole tunni jooksul. Vaatame, palju hommikuks sealt tuleb ja kas siis sellele veel tahtjat on. Mulle näiteks vahtramahl väga ei maitse.

Vahtramahl ©Nahkanuia

Vahtramahl ©Nahkanuia

One Response to “Nahkanuial saab vahtramahla”

  1. Heleri Says:

    Lahe, nii ehe… Ja mis te teete vahtramahlaga edasi, suhkrut sisse ja siirupiks keeta?

Leave a Reply