Uus trafo

Trafo vahetus Rõhul ©Nahkanuia

Et ma keskmise eestlasena ei ole just suurim Eesti Energia austaja, pole vist suur üllatus. Talun seda suurettevõtet, sest paremat pole kuskilt võtta ning loodan, et nad oma enesekindluses ikka kahe jalaga maa peale jäävad. Tähendagu see mida iganes. Samas püüan ikka meeles pidada, et ka selles ettevõttes töötab inimesi, kelle isiklikud tõekspidamised ja maailmavaade tööandja omadega õnneks ei kattu. Vähemalt avalikkusele jäetud kuvandi osas.

Kui sügisel käidi Nahkanuial mõõtmas voolu kõikumise põhjuseid, neid ei leitud. Mõõdeti terve pikk nädalavahetus aga ometi oli kõik “normi” piires. Mis siis, et vool kõigub edasi, seni õnneks suuremaid rikkeid põhjustamata. Siiski mõjus kohalkäinud tehnik väga siirana ning osutus tänaste sündmuste valguses ka sõnapidajaks meheks!

Kui me arutasime temaga võimalusi olukorra parendamiseks, pakkus EE töötaja äkki välja võimaluse trafo vahetamiseks. Trafo asub Rõhu-Preedi ristis. Suurem trafo, stabiilsem vool. Plussiks selle lahenduse juures oli, et vana trafo jääb kasutuskõlblikuks ning läheb kusagil mujal kasutusse, mistõttu elanikele elik tarbijatele teenuse k valiteedi tõstmisega lisakulu ei kaasne.

Täna hommikul toimuski Rõhu ristis trafo vahetus. Nüüd teenindab Rõhu-Nahkanuia elanikke 50 kVA asemel 100 kVA trafo. Kas ja kui palju läks meie kõigi elu sellest paremaks, näitab aeg. Aga kui EE juba otsustas selle vahetuse teha, usun, et see on asja eest! Minu poolt suurimad tänud sellele EE töötajale, kes oma lubadusest kinni pidas ilma, et seda oleks pidanud talle meelde tuletama. Ja samuti pisike vabandus mõnetunnise voolukatkestuse eest naabrite ees! Samas peaks nüüd kõigil pisut parem olema. Kas on?

2 kommentaari to “Uus trafo”

  1. Kaarel Says:

    Trafo võimsusühik peaks olema kilovolt-amper (kVA) ja ettevõte, kes trafo vahetuse korraldas oli Elektrilevi ;)

  2. Endrik Says:

    Eriti hea uudis on see neile, kes soovivad hakata kodus elektrit tootma kuna jaotusvõrgu lubatavat koormust tõsteti just ca 2x :D

Leave a Reply