Vana retseptiraamat

Minu kätte sattus hiljuti vihik vanade retseptidega. Alguses arvasin, et need on kirja pandud vene ajal aga sissekandeid lähemalt uurides leidsin sealt mitu, mille juures kuupäev 12.01.1934. Seega on tegemist esimese vabariigi aegse retseptikoguga ning pole välistatud, et need on kogutud Koeru perenaiste erinevatel toiduvalmistamise kursustel, sellistel nagu kujutavad mitmed fotod vanadpildid.net keskkonnas. Näitasin vihikut Maarjale ja pakkusin välja, et võiksime enne iga retsepti avaldamist need ise järele proovida. Kuna aga see võtaks väga kaua aega, otsustasin teha vastupidi. Allpool on terve retseptiraamat ja äkki … äkki lööte kaasa! Teeme nii, et kui keegi leiab sellest kogust midagi põnevat ja proovib järele, siis saadab ta tulemusest mulle pildi ja kui sulg jookseb, mõne kirjarea, mis ma omakorda ajaveebis avaldan. Kavatseme ise sedasama teha ja Mann valmis juba välja “kartohwli koogid”. Ühel ilusal päeval on nii illustreeritud kogu retseptiraamat.

Retseptikogu 1

Retseptikogu 2

Retseptikogu 3

Retseptikogu 4

Retseptikogu 5

Retseptikogu 6

Retseptikogu 7

Retseptikogu 8

Retseptikogu 9

Retseptikogu 10

Retseptikogu 11

Retseptikogu 12

Retseptikogu 13

Retseptikogu 14

Retseptikogu 15

Retseptikogu 16

Retseptikogu 17

Retseptikogu 18

3 kommentaari to “Vana retseptiraamat”

 1. Heleri Says:

  Kui keegi ütleks, kui palju on 1 toap? Ehk siis toop. Saan aru, et sellega moodeti nii tahkeid kui vedelaid toiduaineid.

 2. Silver Says:

  Vikipeedia andmetel on 1 toop 1,23 liitrit: http://et.wikipedia.org/wiki/Vanade_ja_v%C3%A4hemlevinud_m%C3%B5%C3%B5t%C3%BChikute_loend

 3. Heino Susi Says:

  Marko, ära unusta, et 28.01.2014 on Antsu jaoks tähtis päev. Mina olen teda juba õnnitlenud.
  Jälgin Sinu tegemisi ja arvan, et meie kohtumine võiks huvitav kujuneda.

  Heino
  5100710

Leave a Reply