RAAMAT: Õhtu nagu tulekahi

Õhtu nagu tulekahi - H.Joonuks

Kui ma hiljuti avaldasin neli Helmut Joonuksi fotot, mis kõik kajastavad Endla soostiku keskel asunud Nava talu elamist ja olemist, saatis Silver kommentaaris mulle ühe Helmut Joonuksi luuletuse. Luuletuse, mis pärines Helmut Joonuksi luulekogust “Õhtu nagu tulekahi”. Tellisin raamatu Raamatukoist ka endale ja sain selle täna kätte, tuttuuena. Aga mis veelgi olulisem, raamatu tiitelehel oli Joonuksi omakäeline pühendus Eerik Tederile. Eerik Teder (28. juuni 1928 – 19. märts 2004) oli Vikipeedia andmeileesti kirjandusteadlane, tõlkija ja bibliofiil“. Bibliofiil oli ka Joonuks ja ehk see neis siduski?

Jõudsin raamatut pisut sirvida ja mulle täitsa meeldisid Joonuksi luuletused. Võimaluste piires püüan neid tulevikus ka siin keskkonnas avaldada.

Leave a Reply