Väikebussiga reservaati!?

Mul on siin ajaveebis kategooria “Lootusetult eksinud“, mille alla olen paigutanud blogipostitused inimestest, kes on siiakanti sattunud sobimatu sõiduvaheni ning sooviga jõuda läbi Nahkanuia, laiemalt Endla soostiku, kuhugi, kuhu siit ei ole võimalik saada. Tasapisi saab kategooria täiendust, viimane sissekanne oli 8. aprillil 2012 ja järgmine saab tänase kuupäeva.

Nimelt sain õhtul 5 paiku kõne tundmatult numbrilt, mille omanik oli hädas turbasesse pinnasesse kinnijäänud väikebussiga ning küsis abi. Minu numbri oli tema saanud ühelt oma tuttavalt, kes siis omakorda soovitas helistada mulle. Olin küll üllatunud aga miks mitte omada siinkandis inimese mainet, kellele tasub hädas olles helistada. Ja tegelikult ma ju aitan või vähemalt teen oma parima. Seekord aga ei jõudnud ma midagi ette võtta, sest sain juba teate, et helistaja sõbrad olid jõudnud tagasi viimasesse asustatud punkti, millest nad läbi sõitsid, ja saanud seal kokkuleppele ühe “russi” omanikuga, kes neid välja tõmbama tuli.

Aga kus nad siis kinni olid? See on põnev. Ma ei saanudki aru KUHU täpselt nad välja jõuda tahtsid aga kinni jäid nad Linnusaare reservaati viiva noolsirge tupiktee peal. Salvestasin Google Maps rakenduses kaardi, millel on see pikk sirge (keskel, põhi-lõuna suunaga) hästi näha. Tean seda kohta üpriski hästi, sest selle sirge alguses asub minu poolt külastatud ja pildistatud Mardimäe talu. Ühel tehtud fotodest on näha ka nimetatud sirge.

5 kommentaari to “Väikebussiga reservaati!?”

 1. Rein Says:

  ega see pole mingi ime, kui seal kinni jäädakse.Täpselt ei mäleta, aga vist 2 aastat tagasi oli seal poole tee peal 5 seeria BMW keset teed kinni.Mässasime oma 2 tundi, kui august välja saime.Kusjuures autost jäi ikka hulga detaile maha, mis pärast kaasa võeti.
  Miks masin keset sirget kruusa teed ära vajub on üsna lihtne ja proosaline.Koprad on teealuse tühjaks uuristanud ja turvas väljas.

 2. marko Says:

  Mida see 5 seeria BMW seal tegi? :)

 3. Hillar Ümar Says:

  Ca. 1-2 km enne reservaadi piiri viivad 2 parempoolset sihti headele kalastuskohtadedele Põltsamaa jõel Põlendsoo ja Linnusaare sonnidele. Need sonnid tõmbavad kohale kirglikke kalamehi ligidalt ja kaugelt. Vägagi põnevad ja kogenud tüüpused. Talviti on Mardimäe-Linnussaare siht isegi lumest lahti hoitud. Marko võiks kandva jää saabudes avada teema “Kuidas täna sonnides läks”. Aga Mardimäe-Linnusaare talvetee lahtihoidjatele suur aitäh. See ei ole odav töö.

 4. Madis Says:

  Kas üritati jõuda 1901. aasta kaardil http://www.nahkanuia.net/?p=7484 märgitud Linnussaare talu (Дв. Линусаре) varemeteni või Põltsamaa jõe süvendamise tulemusel tekkinud sootideni? Kas tänapäeval Piibe kaudu sinna ei pääse?

 5. marko Says:

  Madis, nad olid lihtsalt eksinud. :)

Leave a Reply