Rukkirääk

Imelik, et sel aastal ei ole meil rukkirääku kuulda! Need linnud on olnud otsekui Nahkanuia kaubamärk. Igal aastal on nende monotoone rääksumine olnud pikkade suveõhtute lahutamatuks kaaslaseks. Hääle omanikke endeid oleme näinud haruharva.

Tegelikult ma olen sel suvel rukkirääku korra kuulnud. See võis olla 3. juunil kui ma sain teada Vardja teele täiteks veetud ehitusprügist ja käisin seda vaatamas. Tagasitulles kuulsin Abrami kohal rukkirääku.

Praegu väljas tuld tehes teadvustasin ma äkki endale, et mitte ükski rääk ei laula ja üldse pole neid sel suvel kuulda olnud. Esimese põhjusena torkas pähe võsastunud Kõrsi põld ja sellest aastast kiirelt võsastuv Abrami põld. Rukkirääk elab teadupärast kõrges rohus aga mitte võsastunud maastikel. Samas valitses siin (Kõrsi põllul) sarnane olukord ka 2006 aasta suvel aga siis räägud laulsid.

Kui keegi teab või oskab põhjuste kohta selgitust anda, olen tänulik!

Täna jääme kolmekesi esmaskordselt Kõrsile ööseks. Kütus läheb ju pidevalt kallimaks, seega ei ole igapäevane edasi-tagasi sõitmine õigustatud. :) Meil Maarjaga pole häda midagi, ainult Mati pärast on väike mure. Praegu ta tunneb ennast küll hästi ja vaatab minu kõrval PSP pealt juba sajandat korda filmi "Mina, robot". Lisaks sokutas ta ennast minu kõrvale põrandale magama. Lähemegi nüüd emme tehtud pesasse ja vaatame kuidas selle magamajäämisega on.

Head ööd!

Leave a Reply