Vanaema sünnitunnistus

Leidsin oma vanade fotode karbist vanaema ristimistunnistuse. Minu vanaema, Velda Schwarzstein, on sündinud Narvas 5. juunil 1930  ja ristitud Alajõe Jumalaema Sündimise Apostliku Õigeusu kirikus 6. juunil 1932. Huvitav kuidas elu pillutab inimesi pealtnäha sihitult siia-sinna kuid toob nad lõpuks tagasi koju. Vanaema isa August sündis Tapikul, teenis piirivalves idapiiril ning abiellus Narva tüdrukuga. Tütred sündsid isa teenistuse ajal erinevates Eestimaa kohtades ning rändasid koos vanematega kordonist kordonisse. Hiljem koliti Augusti kodukülla Tapikule, kust sai alguse ka vanaema suhe Jõekülast Tõnu talust Erichiga, kellega ta lõpuks abiellus. Vahepeale jäi ka nimede eestindamine, kui Vaim Veldast sai Alusaar Velda.

Vanaema ristimistunnistus selgitab ka Alajõe kiriku foto olemasolu pere albumis. Ristiti ju selles kirikus vähemalt üks pere lastest. Nii ristimistunnistus kui foto Alajõe kirikust olgu siinkohal ära toodud.

Linda Kokk oli Velda tädi, tema ema õde, Agnes Vaim peab olema kuidagi seotud Augustiga aga mitte kui õde, sest August oli üksiklaps. Augusti ema nimi oli Lilli, seega keegi Augusti ema sugulastest.

Leave a Reply