Väinjärve lennuväli

Et suviti on Väinjärv ja selle rannaala ikka jututeemaks, oli hiljutigi, postitan siia ühe minu jaoks teistmoodi foto. Et Väinjärvel on ujutud ja paadiga sõidetud, kala püütud ja rallit korraldatud, pole kellelegi uudis. Aga et seal on maandunud väetise külvi lennuk, on mulle uudis. Äkki oskab keegi sellele midagi asjalikku lisada!?

Selles valguses ei tundugi väga võimatu, et kusagil mujal Koeru kandis on lennukid ka varem maandunud. Vaata siia ja kommenteeri!

2 kommentaari to “Väinjärve lennuväli”

  1. Tõnis Says:

    Väinjärve ja Vahuküla piiril oli sovhoosiajal väetisekülvilennuki jaoks lennuväli. Üks ots oli endise Kaselehe maja juures, teine Kruusmanni maja juures. Seda lausa mitu aastat, kuni koliti Ao küla lähistele ringi. Veepeo aegu sõidutati raha eest pidulisi. Endine Koeru miilitsa piirkonnavolinik võttis väetisekülvi ajaks endale puhkuse ja käis trenni eest väetisekotte laadimas. Lennuk alustas ilusa ilma puhul varahommikul ja lendas sageli üle Oru talu. Lennuvälja Kruusmanni poolses otsas kasvava vana männi pidi lendurite nõudmisel maha võtma. Pildil oleva lennukiga ikka väetist ei külvatud, selleks oli ikka “moosiriiul”, ehk topelttiibadega lennuk.

  2. marko Says:

    Hea kommentaar. Lähtusin foto kaasteksti kirjutamisel foto taha jäetud märkmetest.

Leave a Reply