Tehnika kulub

Viisin esmaspäeval Paidesse Timeksisse hooldusesse oma Stiga trimmeri. Trimmer ei võtnud hästi pöördeid üles ja kui ka võttis, polnud masinal normaalset särtsu ega jõudu. Hoolduses selgus, et karburaatori õhuklapp on kulunud ja parimal juhul tuleb see välja vahetada. Halvimal juhul terve karburaator. Jupp on tellitud ja ootan infot.

Teenindusse viimist ootab ka murutraktor, mille mootoririhm on viimase piirini kulunud, pragunenud ja lõtv. Rihm jooksevalt pidevalt maha ja põhjustab ebameeldivaid tööseisakuid, millega kaasneb sama ebameeldiv rihma rullidele sättimine kuumade mootoridetailide vahel. Esmapilgul pole selle rihma vahetamine keeruline. Vana maha, uus peale. Kui ma seda aga tegema hakkasin, põrkasin takistusele. Nimelt takistab selle mahavõtmist kere külge minev juhtmepaar ja veel üks metallist detail, mille mahavõtmine on äärmiselt keeruline tulenevalt mutrite asukohast, kuhu on võimatu võtit peale saada. Niisamuti ei leidnud ma võimalust kaht nimetatud juhet lahti võtta, ilma kogu võlli demonteerimata. Aga ka viimane plaan jooksis liiva, sest mulle tundus, et mul on puudu üks spetsiaalvõti.

Eile sain kahe korra rihma mahajooksmise hinnaga siiski Kördi niidetud. Ootasin kõik see aeg rihma purunemist aga õnneks seda ei juhtunud. Hooldusmees on tagasi esmaspäeval, siis viin traktori ära. Seni sõidan kuni saan.

Stiga SB40 trimmer on mul siin vastu pidanud sisuliselt probleemideta Nahkanuiale tulekust peale, ca 6 aastat. Ka traktori ost jääb aastate taha. Imestan, et see mootoririhm on nii kaua vastu pidanud. On loomulik ja samas paradoskaalne, et kõik need vead sünnivad pärast kõiki neid küllaltki suure koormusega pikki aastaid aga samas keset hooaega. Praegu ootavad teistkordset trimmerdamist Vardja tee servad, ca 1,5 kilomeetri kraavi, jupike valla tee serva, mille möödunud aastal puhastasin ja minu kevadel rajatud puisniit.

Leave a Reply