Nipi Kõrsi köögimööbel valmis ja paigaldatud

Saigi valmis. Kahes osas tellitud Nipi Kõrsi köögimööbel sai täna lõplikult paigaldatud. Valmistas ja paigaldas mööbli Koeru ettevõte Sessio Group OÜ, mida kõigile kvaliteedist ja heast teenindusest lugu pidavatele mööblitellijatele soojalt soovitan. Sepised tegi Väinjärve sepp Lehter ja ka tema töö väärib kiidusõnu.

Et meie mööbel on valmistatud täispuidust, eelnes tänasele kokkupanekule ka alumise kapirea järelhooldus. Kuna tööpinna valmistamisel kasutatud vanad puupingi tükid hakkasid kuivas toas pragunema ja kokku tõmbuma, tuli neid pisut putitada ning likvideerida veel mõned pisivead. Aga Rait sai sellega kenasti hakkama ning ma usun, et meil on nüüd läbi aegade Nahkanuia küla kõige uhkem köök!

Kui Endel Lillemaa veel elas, rääkis ta kuidas Nipi Kõrsi köögis olid kõik külalised alati teretulnud ning kuidas tema, toona noor poiss, kasutas seda ära, et kena peretütart piiluda. Omamoodi kogunemiskoht sai Saksbergide köögist ilmselt eelkõige seetõttu, et siia käis post ja siin oli ka telefoniaparaat, nii esimese vabariigi ajal kui hiljem, nõukogude ajal. Kas me just samasugust avatust taotleme aga teretulnud on külalised ka meie kööki. Perenaine midagi ikka leiab.

Seekord säästan vaatajat pikast pildiseeriast ja esitlen kööki hoopis ühel mosaiikfotol, selline ta sai (kliki fotol, et näha suuremalt). Juhin tähelepanu ülemise kapirea kohal olevale puidust äärisele, mis oma väljapoole kaldega lisab mööblile ruumilisust. Kogudisain ja üldmulje on sündinud Maarja, Raidi ja minu viljakast koostööst.

Ajaloo ja šokiteraapia huvides otsisin välja ka ühe foto Nipi Kõrsi köögist meie esimese külastuse ajal, umbes 5 aastat tagasi ning liitsin sellega sama nurga all pildistatud foto tänasest õhtust. Mis kõik ei ole võimalik! NB! Ole kannatlik, foto vahetub iga 3 sekundi tagant.

Usun, et tänane päev oli suurimaks pidupäevaks perenaisele, kes asus Raidi lahkumisel suure innuga kööki korrastama ja puhastama. Oleme jõudnud niikaugele, et ka tema kuningriik hakkab ilmet võtma. Teha on veel muidugi palju. Pööningul ootavad köögi põrandalauad juba mitmendat aastat paigaldamist ja kui hästi läheb, jõuame sellega ühele poole sel suvel. Halvimal juhul muidugi mitte.

Istume praegu Maarjaga kahekesi köögis ja joome limonaadi. Tilde magab ja Mati toimetab arvuti taga. Täna oli ilus ilm, äkki saab see ka nädalavahetusel vastu ilmaennustust siin Nahkanuial samasugune olema!

Leave a Reply