Roomikuga Endlasse kalale

Olles endiselt haige ja palavikus, püüan selgeid hetki sisustada millegi asjalikuga. Eile näiteks vaatasin telekas üle ühe vana filmi, mis on ka siin ajaveebis avaldatud, nimelt “Nõukogude Eesti ringvaade (nr. 13 (1337) juuli 1985) Endlast“. Kui aastaks 1985 olid kaalukausid selgelt kaldunud rabade poole, tunnistasid osad filmilõigud selgelt looduse vastu tehtud kuritegusid. Ja kuigi nenditi looduse taastumist, on rabade kallale minek midagi sellist, mille kohta võib vist öelda, et tegemist on asjaga, mida ei saa käsi määrimata võtta.

Allolev foto peaks pärit olema just sellest ajast kui rabad olid veel vaenlased. Vähemalt suurema osa nende jaoks, kelle jaoks Eesti loodusmaastikud polnud omad. Kohalikud poisid on tabanud Endlasse sõjaväe roomikuga kalale suunduvad Tapa sõjaväelased. Äge ja ainulaadne foto, mille avaldamise eest avaldan tänu Heni Bremetile.

Leave a Reply