Õhksoojuspump

Valmistume eelseisvaks talveks, eile toimus õhksoojuspumba paigaldamine. Pump sai pandud peamiselt mugavuse pärast, kusjuures see mugavus seisneb hommikustes ärkamistes ja naasmistes pikematelt sõitudelt. Külmade talveilmadega kipub maja suhteliselt lühikese ajaga maha jahtuma ning siis on hea kui miski kuskil mõistliku temperatuuri hoidmise eest hea seisab. Kuna masin sai valitud suhteliselt võimas, pigem väikese varuga kui vastupidi, saame nüüd ka koridori uksed lahti hoida ja loodetavasti ei leia me välisukse alt enam lumehangesid.

Seadme paigaldamine on sellises vanas talumajas nagu meil suhteliselt keerukas. Igasse seina masin ei sobi ning need seinad kuhu teda paigaldada saab, on reeglina juba kasutuses mõne tarviliku mööblieseme all. Kuna meie prioriteediks oli elutuba, koridor ja tualett, oli pumba paigaldamise koht määratud. Et seal seisnud vana mõisa kapp jäi ette, tegime vangerduse ja vahetasime selle siiani köögis seisnud ilusa võreustega kapi vastu välja. Tulemus sai hea nii visuaalselt kui ka tehniliselt, köögi kapi madalam ja õhem profiil laseb pumbal puhuda üle selle.

Väljaspool maja tuli kaaluda torude paigutust. Need oleks saanud paigutada voodri alla aga lõpuks ma loobusin sellest kuna see oleks osutunud antud olukorras liiga töömahukaks ning hea tulemus poleks olnud garanteeritud. Lõpptulemus, mis on spetsiaalsesse karbikusse peidetud, näeb välja minu arvates vägagi nägus ja praegu ma isegi ei mõtle, et kunagi tulevikus need ära peita.

Pumba tellisin firmalt Estem Tehnikakaubad OÜ tuttava soovitusel. Sellist hinda nagu paar aastat tagasi tuttavale, mulle ei pakutud aga ma ei kahetse. Toote headust tõestab aeg, teenindus oli väga hea! Kõik toimis nagu kellavärk, paigaldajad olid äärmiselt vastutulelikud ning sõbralikud. Soovitan!

Nahkanuia rahvas on talveks peaaegu valmis. Jäänud on veel lahendada mõned kitsaskohad nagu näiteks sansõlmes temperatuuri hoidmine. Küllap laheneb seegi. Neile, keda huvitab täpsemalt meile paigaldatud pumba mark ja omadused, tasub klikkida sellel lingil.

Leave a Reply