Kindlus ja lumememm

Sulailm tõi endaga kaasa sulalume ning taas kerkis Nipi Kõrsi talu õuele Mati pealekäimisel lumekindlus. Et tegemist on mahuka ja ressursirikka tööga, lõi kindluse ehitusel kaasa kogu meie pere. Kolme peale sai kindlus üsna ruttu valmis, lisaks veel müürisakid ja kaks lumest istepinki. Lumekindlust asus valvama vabatahtlik Nahkanuia pilusilmne lumemees-ninja. Samal ajal kui ülejäänud pere lumega rassis, hoidis pesamuna meil oma jorinaga närvid kenasti pingul. Ei sobinud talle üks ega ka mitte teine.

Et lumi sulab jõudsalt ka katusel, vabastasin räästad viimastest suurematest lumemütsidest. Suurema töö ehk katuse läänepoolse külje puhastasin lumest juba kolm päeva tagasi. Hea oli, sest kuna seal on ka katuseaknad, oleks raske sulalumi võinud seal kõige rohkem pahandust teha. Nüüd jäid puhastada ainult räästad aga sealt on suuri jäätükke väga raske kätte saada. Praegu sulab kõik mis katusele jäänud jõudsalt, ehk saan nii jääst ka lahti. Muu hulgas kühveldasin seintest eemale ka lume, et see sulades ei poeks laudade vahele.

Leave a Reply