Hooletus ees, õnnetus taga – teed on libedad!

Olen täheldanud enda puhul teatavat üleolevat suhtumist nende juhtide suhtes, kelle sõiduoskused nad kas kraavi viivad, kinni jätavad või muidu käpardlikena paista lasevad. Ega kõrvaltvaatajana ongi raske aru anda, kuivõrd on kõik need õnnetused seotud rohkem või vähem objektiivsete põhjustega, mõista, et tegemist on lihtsalt asjaolude kokkulangemisega või siis hoopiski juhi enda hooletusega. Aga nalja nabani seniks kuni midagi sarnast juhtub sinu endaga …

Eile sõitsin valesti valitud sõidukiiruse ja valede juhtimisvõtete tõttu teelt välja Ervital, mõisa taga olevas S-kurvis. Õnneks ei olnud kiirus suur ning autot embas hellalt kõrge lumevall, mis takistas ka külgkokkupõrget elektripostiga. Auto rattad rippu olin siiski kümnekonna minuti jooksul ise üks suur naljanumber. Õnneks sattus mööda sõitma suur traktor, kes mu sellest lootusetust ja häbiväärsest olukorrast päästis. Aitäh! Luban oma juhtimisvõtted üle vaadata ja kohandada libeda tee oludega!

2 kommentaari to “Hooletus ees, õnnetus taga – teed on libedad!”

  1. Romeo Koitmäe Says:

    Paistab, et suur lumi on sind päästnud plekitöödest. Ei tea kas sel aastal ka Väinjärvele jäärada tuleb? Rataste asend reedab, et libedaga sõitu saaks lihvida. Aga õnneks, läks õnneks :)

  2. marko Says:

    Hetkel ei ole jäärajast midagi teada, uurisin seda pisut juba mõned päevad tagasi. Aga harjutamine kulub ära jah … :)

Leave a Reply