Lubadus Matile

Kui ma olen Matile midagi lubanud, siis seda lubadust ära ei unustata! Ununeda võivad mänguasjad põrandale, toidunõud tuppa, tööriistad välja, ratas metsa aga neis küsimustes, mis puudutavad tema enda heaolu hinnaalandust ei tehta (minu ema nimetaks seda pärilikkuseks). Andsin talle ükspäev lubaduse teha talle veel paar puust püssi ja kuni eilseni tuletati seda mulle praktiliselt igapäevaselt meelde. Võtsingi siis kätte ja täitsin selle. Tulemus on lisatud fotodel koos peasüüdlase endaga.

Relvaspetsid võivad head ettekujutust appi võttes mõlemad koopiad isegi ära tunda. Ise lisan ainult niipalju, et tegemist on II Maailmasõja aegsete liitlasvägede relvadega. Selliste püsside tegemine ei võta kaua aega. Mina joonistan nad silma järgi pildi pealt maha, saen tikksaega välja ja lihvin ääred ketaslihvijaga maha. Relva erinevate osade proportsiooni suudan enam vähem hoida aga suhe originaali on erinev. Ja kuigi ma ei õigusta oma pojale relvade tegemist pean tunnistama, et see nikerdamine on omamoodi köitev tegevus.

Leave a Reply