“Kuulge, tahaks seda särki teie seljast”

Ehhee, minu kadunud t-särk on leitud ja kusjuures uskumatul moel! Maarja avastas selle Konsumis käies mehe seljast, kes taaraautomaadi juures toimetas ja lühidalt öeldes võttis särgi temalt seljast ära. :)

Lugu ise on järgmine. Kui Maarja täna hilisel pärastlõunal Konsumi uksest väljus, nägi ta tuttava t-särgiga meest seismas taaraautomaadi juures. Mees oli särgi kohta tiba suur, õigemini oli seda tema kõht, habemesse kasvanud ja kahtlase olekuga, mis ei lubanud teda purjus olevaks ega ka mitte päris kaineks.

Mann tormas autosse, jättis sinna oma ostud ja läks ise Matildega tagasi. Edasine on klassika. Maarjal oli lihtne sõnum:

Kuulge, tahaks seda särki teie seljast!

Vastus oli samuti klassika: “Jah, kohe.” Mees pani oma koti maha ja hakkas särki ära võtma. Ei mingit vastuvaidlemist ega ülbitsemist. Pigem oli mees isegi ehmunud ja palus Maarjal mitte politseisse minna. Ei tea mis tal südametunnistusel oli. Aga särgi olevat andnud talle sõber. Ja nii oligi, Maarja sai särgi ja mees jäi palja kõhu ja lühikeste pükstega Konsumi koridori seisma. Lahkudes julgustas Maarja õnnetut särgiomanikku sõnadega, mis viimasele ilmselt eriti lohutust ei pakkunud:

Ma loodan, et te leiate endale uue särgi.

Uskumatu kokkusattumus ja ka lugu ise! Kujutan Maarjat ette Matilde süles Konsumi eeskoridoris pisut kasimata välimusega meesterahvalt särki seljast nõudmas. Hea, et oli avalik koht ja et vastaspool nii rahumeelne oli. Mida võinuks küll mõelda juhuslik mööduja kui selline oleks leidunud? Loodan, et trehvame koos Maarjaga sama härrasmeest veelkord ja meil õnnestub tema isik tuvastada, kasvõi huvi pärast. Maarja juba muretses, et kas oleks tulnud ka talle 100 krooni leiutasu maksta. :)

6 kommentaari to ““Kuulge, tahaks seda särki teie seljast””

 1. Rainer Says:

  :D:D:D Ma ei tea, kas ma julgengi enam Koeru vahele särk seljas tulla.

 2. Marje Says:

  Mida sa küll oma naiseta peale hakkaks :))))))))Tubli tüdruk :)))

 3. marko Says:

  Rainerile – tule ikka aga kontrolli, et see poleks minu kapist. Muidu lõpeb lugu Maarja pealesattudes õnnetult …

 4. Kalle Kroon Says:

  Seda Maarjat ma tahan oma silmaga näha!.)

 5. mina Says:

  :) oleks võinud onkule vähemalt uue särgigi anda. konsumis küll neid 50 rahaga saada.

 6. Ernie Says:

  Leiutasu oleks pidanud kindlasti maksma, sest kust see õnnelik “särgiomanik” pidi teadma, et keegi konkreetset särki taga otsib. Kuultust ju teadetetahvlil füüsilisel kujul polnud? Oleks ta teadnud oleks ta selle kindlasti 100 käibel oleva raha vastu vahetanud.

Leave a Reply