Usalduskrediit taastatud

Juhani sõnad tema viimastest kommentaaridest jäid mind pisut painama. Seda hoolimata sellest, et ta minu poolt kirjutatut pisut teistmoodi aru sai kui ma mõelnud olin. “Vana loodusmehe” ja “kohaliku ATV mehe” ühele pulgale seadmine sai minult küll selgituse aga süütunne jäi ikkagi. Tegelikult ei puudutanud mitte niivõrd Juhani poolt öeldu kui fakt, et ma oma rumalusest jätsin vastamata mehele, kes mulle ja oma seltsile kõigest hingest parimat soovis. Tundsin süüd, et ma sellele vanale loodusmehele tagasi ei helistanud ning keegi seda tähele pani ja (küll teises kontekstis) esile tõstis!

Elu on mõnus igas mõttes! Aga eriti meeldib ta mulle seetõttu, et seal pole midagi staatilist. Toimunut ei saa küll olematuks muuta aga alati saab tehtut parandada ja tasandada. Võtsingi seepärast kätte ja helistasin täna Valdekule. Midagi hirmast selles polnud, lõin hoopis masinale hääled sisse ja käisin nüüd õhtul tema juures Merja külas ära. Rääkisime Endla Looduskaitseala Sõprade Seltsist ja paljust muust. Sain sõbraks Valdeku ja tema abikaasa hundikoera Jantsuga (oli vist selline nimi). Koer oli küll lahe! Kui minust tema sõber sai, pidi ta seda ilmtingimata kinnitama esikäppadega minu põlvede peal seistes ja nägu lakkudes, või seda üritades. Laupäeval lähen ELSS üldkoosolekule Ervitale. Seal valitakse uued juhatuse liikmed. Olen siiski ettevaatlik, sest nagu ütles üks hea tuttav: “anna nõu ja tee abi, juhataja on alati administreerimisega koormatud, selleks et mitte jõuda häid mõtteid mõelda”. Väga õiged sõnad!

Sel nädalal oli mul kasutada Juhani käru. Laenutasin selle sihtotstarbega tuua Janekilt pisut kruusa teeraja täiteks aga sain aetud veel ühe asja. Nimelt käisin hommikul Paides ja tõin Paide Säästva Renoveerimise Infokeskuse varjualusest 5 pikka palki, pärit vanadest Paide majadest, mille materjal nüüd SRIK-i poolt maha müüakse. Kaks 4-meetrist palgijuppi viisin kohe Raidile, kes hakkab mulle Juhani poolt poolekssaetud palgijuppidest treppi tegema, ülejäänud kolm tarisin koju ja panin aida alla kuivama. Materjal on hea aga hind ka mõõdukas. Palgi meeter maksab 100 krooni ringis.

Ja ongi suuremad sündmused kirjeldatud. Kuna mul on üks väike projektike vedada, olen suure osa päevast seotud sellega ning väga suuri asju maja juures tööpäeval ette võtta ei saa. Homme siiski pääsen ka sellest, sest pean minema Tallinna hambaarstile. Koos Maarja ja loomulikult Mattisega. Talle on lubatud kinnominek, mida ta on nädala kannatlikult oodanud. 

3 kommentaari to “Usalduskrediit taastatud”

  1. Rainer Says:

    Märkus palkide kohta: meetri hind on 75 kr jm, Paide elanikele 30 kr jm, materjali väärika kasutamise korral mujal Järvamaal 60 kr jm. :)

  2. kliendikeskne ökosoojustus, palkide pikkupidi saagimine Says:

    kusjuures sa jätsid oma heietustes tähelepanuta ziguli mehe, kes oma tavapärast rada seenele rallis ning kes õlleselt ja kohmetunult naeratas, kui Sa ta peatasid. Ma arvan, et tema on põhiline niiditõmbaja.

  3. marko Says:

    “Ziguli mehe” jätsin tähelepanuta teadlikult, sest teda minu juures käinud pole. KUI ma peaksin temaga kunagi kohtuma, loodan, et vaatamata “õllesusele” on tegemist toreda inimesega.

Leave a Reply