Londonis kinni, kõik lennud tühistatud

Lennuliiklus siin Inglismaal on kaoses. Alles see oli (möödunud aasta lõpus) kui töötajate streigi tõttu tühistati sadu lende, nüüd siis toimub sama aga inimesest sõltumatutel põhjustel. Islandil purskama hakanud vulkaani Eyjafjallajokull tuhk on levinud nii siia kui ka teiste põhja Euroopa riikide kohale ning ähvardab ka minu tänase kojusõidu nurjata.

Kõrvaltvaatajana on muidugi huvitav jälgida asjade arengut. Kui juba hommikul ärgates räägiti kohalikus meedias tõsiselt kõikide Londoni lennujaamade sulgemise võimalusest, väitis meie lennuliikluse lipulaev samal ajal, et kõik toimub plaanipäraselt. Selleks võinuks isegi aru saada kui mitte nüüd (märkus: tund tagasi), kus kohaliku meedia andmetel on Gatwicki lennujaam juba suletud, nemad ikka probleemi ei näe. Alljärgnev väljavõte on võetud 10:57 kohaliku aja järgi lennujaama kodulehelt, kust on näha, et lend siis veel “toimub”. Ka Gatwicki ametnikel puudub lennu tühistamise kohta info.

Püüdsin hetk tagasi helistada ka Estonian Air’i klienditeenindusele aga mulle lasti vaid linnulaulu. :) Kuna kõneminut siit Eestisse pole just odavaimate killast, loobusin enne kui keegi jõudis vastu võtta. Proovin paralleelselt postituse tegemisega uuesti …

Huvitav on ka see, et kui meedias olid lennujaamad juba suletud, raporteeris Gatwick kangekaelselt minu kojulennu toimumist. Nüüd lehte värskendades olid kõik lennud tõepoolest tühistatud! Estonian Airi klienditeenindus ei vasta endiselt, mis on ju täiesti ootuspärane ja seepärast puudub mul selgus kojujõudmise aja kohta. Praeguse seisuga see täna igatahes ei toimu.

6 kommentaari to “Londonis kinni, kõik lennud tühistatud”

 1. m Says:

  Hei, palju õnne siis :D Ma saan aru, et vähemalt nett on olemas. Vaata siit pildilt sakslaste prognoosi, milline olukord on kella 4ks http://www.spiegel.de/reise/aktuell/bild-689125-78158.html

 2. marko Says:

  Hetkel õnneks veel TBL kontoris, siin on net tõepoolest olemas. EAir evib lootust, et õhtuks on kõik korras aga ma ei usu seda. Ega see sakslaste prognooski seda toeta.

 3. m Says:

  Igatahes palju kannatust! Saksamaalt veel selline uudis: “Meteorologen befürchten, dass sich die Asche erst in ein paar Tagen auflösen könnte. So lange könnten auch die Flugverbote andauern, teilte ein Sprecher der Fluggesellschaft SAS mit!”
  Ehk siis meteoroloogid kardavad, et see tuhk võib ära kaduda alles paari päeva pärast. Nii kaua võivad kesta ka lennupiirangud, teatas SAS lennufirma kõneisik.

 4. marko Says:

  Mul endal on tunne, et paari päevaga ei juhtu siin veel midagi. Samas loodan parimat ehk et homme siiski minema saan!

 5. Janno Says:

  Tere Marko.mina õnneks mere peal ja see tuhk ei sega õnneks laevaliiklust.lõuna ajal kui gotlandist mööda sõitsime siis oli mere kohale ka korralik vine tekkinud sellest vulkaani asjast ja tundub,et asi läheb hullemaks.aga loodame,et saad varsti kodumaile tagasi
  igatahes edu!

 6. marko Says:

  Tänud Janno! Siis on pikamaa autojuhi ametil ometi ka mingi pluss! :)

Leave a Reply