Maarja ja Mati

Vanasõna ütleb, et ‘vara üles, hilja voodi, nii see rikkus majja toodi’. Minule toob see raha ja jõukuse asemel küll väsinud silmalaud ja magusa une. Olengi praegu nii väsinud, et ei hakka ennast piinama ega pikka juttu rääkima. Kui ehk ainult niipalju, et Maarja käis Paides ja lasi ära ilmutada ühe minu filmidest, millelt leidsin mõned huvitavad fotod.

Esimesel fotoseerial hullavad Maarja ja Mattis paksus lumes. Midagi tähtsat nad ei teinud, vedelesid niisamuti sussid püsti hanges ja püüdsid lume sees joosta. Kõige selle juures on nad ise nii tähtsad, et kohe kade hakkab!

Teine fotoseeria on pärit varasemast ajast ehk 3. jaanuarist kui Tammikutega Norra allikatel käisime. Tassisin oma truud rauast sõpra kaasas ja tegin mõned klõpsud, mis ausalt öeldes polegi kõige kehvemad (kuigi kehvad on küll). Saaks veel paremaid kui oleks kannatust kadreerida, objektiivi valida, valgusolusid arvestada jne. Lohutan ennast sellega, et kui neil ka mingit kunstilist väärtust pole, dokumenteerivad nad olukorda korralikul keskpärasel tasemel.

Leave a Reply