Pisut metssigadest ja natuke Haavast

Läksin enne päris pimedaks minekut korra välja. Hambaid pesema ja nii ning jäin loodust kuulatama. Tundus, et kui poleks rohu sees siristajad, oleks väljas haudvaikus!?

Tegelikult tahtsin ka kährikutele peale sattuda ja need siis maja juurest minema kloppida aga neid ei tulnud. Selle asemel kuulsin Nahkanuia Saunaküla poolt sigade hääli. Röhatused, ruiged, hingamine, see kuidas nad läbi võsa liikusid – kõik oli selgelt kuulda. Jälgisin tähelepanelikult võsa piiri aga ikkagi oli kohati tunne nagu seisaks siga minu kõrval.

Kari liikus mööda metsaäärt, ennast võsas peites Rõhu mehe söödaplatsi poole ja võib olla isegi põikas sinna korraks. Maarja tõi toast öönägemisseadme ja koos pöörasime sigade liikumissuunas pead. Lõpuks tulid nad välja tee peale meist põhjas, umbes 150 meetri kaugusel ja läksid edasi Tambu poole. Ilmselt on pidu täna seal!

Kährikute eest aga hoiatas mind täna kaks inimest. Need loomad sattuvat kergesti marutaudi ja maja läheduses olev loom võib siis ka rünnata. Võib olla panen siis meile siia õuele lõksud välja! Seda enam, et Jüri ütles end olevat Kördil tervet kährikute pesakonda näinud olevat.

Vaatasin vahepeal öönägemisseadmega välja aga ei näinud kedagi.

Talutööd ma täna ei teinud. Sain ühele poole hoopis Vilk Varustus tutvustusega, mis võttis terve päeva. Istusin mitu tundi järjest telefoniga internetis, nii et oodata on hiigelarvet.

Kaheksa paiku käisime perega Endla Looduskaitsela Administratsioonis, et kokku saada sealse kaitse planeerimise spetsialistiga. Arutasime Haava lagendiku niitmise võimalusi. Mingid plaanid said tehtud aga neist on vara rääkida. Keeruline värk selle Haavaga! Selline nägi see välja 27. juuli õhtul kui äiaga hulkumas käisime:

One Response to “Pisut metssigadest ja natuke Haavast”

 1. Anneli Metson Says:

  Tere!
  Sattusin juhuslikult, Teie blogisse ja see tundus nii põnev.
  Siis tekkis tahtmine Teile kirjutada.
  Kuna otsin oma sugupuu juuri ja ma tean ainult seda, et kuidagi oleme me seotud ka Koeru kandiga, kuid kuidas ja kunas seda ei tea. (asi selles, et ma alles alustasin uurimist. Kuid leitsin teie blogist talu nimega Haava. Siis äkki on teil rohkem infot selle talu kohta.

  Lugupidamsiega
  Anneli Metson
  GSM 51965729

Leave a Reply