Laip Kördil

Koeraga jalutama minnes märkasin Kördi lõkkeplatsi juurest puude otsast lahkumas kaht suurt lindu, kellele lähenedes järgnes veel kolmaski. Sealsamas tiirelnud harakas ja rongad viisid mu mõtted võimalikule metsloomakorjusele ja ma suundusin oma teooriat kontrollima. Kuna aga sihtmärgi poole sammudes helistasin Maarjale, unustasin vestluse käigus oma kõrvalepõike algse eesmärgi ning põrutasin peatumata edasi Pertelsoni poole. Niipalju siiski suutsin märgata, et koer jäi kahtlaselt kauaks sellesama puu juurde, mille otsast suured linnud olid õhku tõusnud.

Tagasiteel olin kindlameelne ja tüürisin otse mainitud puu juurde. Kuigi seal polnud kedagi ega midagi, silmasin kümmekond meetrit edasi kraavis tallutud kohta ning lähemale astudes nägin ka põhjust. Tegemist on mingi metslooma laibaga, mille liiki ma naha alt väljaturritavate ribide järgi tuvastada ei suutnud. Muud eriti näha ka polnud. Ilmselt siga aga ma ei välista ka mõnda muud varianti. Lumi oli lindude poolt maha tammutud ja ümbritseval koheval lumel võis näha nende tiibadest jäänud mustreid.

Laip Kördil 22.02.2016 ©Nahkanuia

2 kommentaari to “Laip Kördil”

  1. marko Says:

    Polnud nii raske välja peilida, mis looma laibaga on tegu. Tonksasin paar korda jalaga ja selgus, et tegemist on kährikuga. Ei kujuta ette mis asjaoludel ta seal kõnges. Surm pidi tulema ikkagi pärast lume maha sadamist, sest maa küljes kinni ta ei olnud. Seega haigus? Kärntõbi? Kuigi viimase märke pooleldi ärasöödud korjuse peal nähe polnud.

  2. ingi Says:

    http://looduskalender.ee/node/26144

Leave a Reply