Põdrasarvest käepide

Ma pole viimasel ajal leidnud endas jõudu maja juures toimetada. On selline keeruline ja imelik aeg. Kuid kui täna läksin lauta sügavkülma kaitsekapile Konsumist ostetud kaht käepidet külge kruvima, jäi silma sealsamas seinal pikemat aega seisev põdrasarv. Tegemist on sarvega, mille Maarja sama hoone tagant aasta tagasi leidis ja mille osas hiljem selgus, et äi selle sinna sokutas. Kuna kõrvaluksel käepide puudub ning seda on niiskusest punsununa raske lahti saada, tegi aju 1 + 1 ning ma asusin tekkinud ideed teostama.

See polnudki nii keeruline, sain hakkama rauasae, ketaslihvija ja akutrelliga. Esimesega saagisin sarvaotsad maha ja teisega timmisin need seal kus vaja õige nurga alla. Puupuuriga lasin kruvide jaoks augud ette ning freesisin rauapuuriga süvendi kruvipea jaoks. Tulemus nagu ma seda Facebooki vahendusel kannatamatult jagasin, on teie ees. Mulle täitsa meeldib, jäin ainult mõtisklema, kas sarv väljas kestab. Peaks kestma, metsa all vedeleb ju aastaid …

Sarvest käepide ©Nahkanuia

Leave a Reply