Lastega rabas

Laupäeva keskpäeval tuli Maarja lagedale ideega teha midagi koos lastega ja pakkus välja terve suve planeeritud rabamatka. Mõeldud-tehtud. Pakkisime asjad ja lapsed ning asusime teele. Plaan oli minna Toomalt algavale matkarajale, kõndida üle raba kulgeval laudteel ja teha peatus raba keskel asuvas vaatetornis. Kuigi kohale jõudes selgus, et rada on remondis, võtsime riski ja astusime edasi. Teel raba poole kohtasime paari naist, kes kinnitasid nii laudaraja remonti kui ka seda, et see pole seni ühtki meist varem alustanud matkalist seganud.

Me tornist kaugemale ei läinudki. Ühelt poolt ei tahtnud segada tööd tegevaid mehi ja teisalt tundus juba käidud tee piisav. Tagasi on ju ka vaja minna. Jalutasimegi jõhvikaid otsides mööda rada auto poole ja tegime oma kerge lõunapausi ühel vastvalminud platvormil.

Et meie jalgsimatk jäi planeeritust lühemaks, tegime lisapeatuse vana Piibe silla juures ja käisime taaskord Mardimäel. Päris mõnus oli.

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

Lastega rabas ©Nahkanuia

One Response to “Lastega rabas”

 1. Hillar Ümar Says:

  Ah Mardimäe veel elus! Tervitused minu vana sõber Eterniidile.
  Palju häid hooneid on nimelt tema ära päästnud.

  Mardimäel elas matsavaht Kustav Selter oma naise Rosaliiga. Lapsi neil ei olnud. Selter pole ju Koeru kandis tundmatta perenimi. EW välisminister Karl Selter oli top 3 eestlase seas Pätsi ja Laidoneri kõrval, kes jäi punase võimu tulemise järel ellu…

  Seda kõike rääkis minule Pagari silla kõrval asunud Pagari talus elanud Põldmaade üks järeltulijaid. Kui nemad sealt silla juurest minema kolisid võtsid nad kõik kaasa. Peremees Rein tegi isegi talu lampkasti tühjaks ja toimetas sisu oma uude elukohta. Vat sellised ajad on kunagi olnud, või vähemalt sellised inimesed elanud….

  Mardimäele minekuks pidite üle Pagari silla minema. Kunagi oli silla juures Pagari talu, kus elasid

Leave a Reply