Üksik hunt

Üksik hunt - 06. aprill 2015 @Nahkanuia

See on meil teine kord Nahkanuial hunti näha. Seekord siis üksikut looma, kes hetk tagasi liikus Olevi söödaplatsi poolt tulles üle põldude Tambu poole. Sisuliselt oli tegemist täpselt sama rajaga, mida kasutasid 2013 aasta septembris fotole jäänud noored loomad.

Ka seekord märkas hunti Mann. Köögiaknast. Läksin nii ähmi täis, et esimese fotoseeria tegin köögilaual seisva fotokaga ilma mälukaardita. Õnneks suutsime kahepeale vea kiiresti kõrvaldada ja magamistoa aknast sain järgmised fotod. Kuna võsavillem nautis päikeselist hommikut ja liikus aeglaselt, vahepeal seisatades, ei kaotanud me fototehnilises mõttes suurt midagi. Minu 200 mm objektiivi jaoks oli ta igal juhul liiga kaugel, et portreefotot saada.

Viimased kaadrid sain Nahkanuia voore kumeruste taha kaduvast hundist maja tagant maasikapeenra otsast, kuhu ummisjalu tormasin. Mind ei märgatud või ei tehtud lihtsalt välja. Hunt kadus majesteetlikult ja rahulikult sörki lastes vaateväljalt. Hinckus magas kogu selle möllu ajal rahulikult kuudis ja ei pistnud ninagi välja. Eile seevastu suutis ta maja eest silmata Kördi taga põllul suurt musta metssiga ja haukuda mind päris kurjaks.

Siinolevad fotod on kõvasti kärbitud, et loom ikka esile tuleks. Järjestasin nad tagantpoolt ettepoole, sest viimased pildid olid vaatamata suuremale vahekaugusele parema teostusega.

Üksik hunt - 06. aprill 2015 @Nahkanuia

Üksik hunt - 06. aprill 2015 @Nahkanuia

Üksik hunt - 06. aprill 2015 @Nahkanuia

3 kommentaari to “Üksik hunt”

 1. ingi Says:

  Uhke värk…Pead endale ikka fotokale suur toru külge muretsema :)
  Aga mõnusad kevadised värvid on kuhu susi sisse sulab…Kena kevadet teile.

 2. marko Says:

  Tänan! See toru maksab terve varanduse! :) Aga vaja oleks tõesti …

 3. ingi Says:

  Jah ..hinnad on päris ullud neil asjadel..variant oleks ka miski konverter sinna vahele osta..aga ega see vist väga palju juurde ei anna..Kunagi kaalusin ,aga jäi ostmata..

Leave a Reply