“Seakari, aga mitte Tallinna raad”

Seakari, aga mitte Tallinna raad @Nahkanuia

Tõepoolest, kust see Tallinna raad siia Nahkanuiale satub, ikka sead. Täpsemalt metssead. Pildistasin neid täna õhtupoolikul, tegelikult juba hämaras, seal kus kunagi asusid Nahkanuia küla Uuesauna ja Kirkuse majapidamised. Kokku oli sigu 20 ringis ning aimu nende olemasolust sain tänu tähelepanelikule Hinckusele, kes ajal, mil ma kodu juures õunapuudelt võrke maha võtsin, pidevalt metsa poole vahtis.

Läksin hea õnne peale, sest ei uskunud, et nii lähedale saan. Kui oleks valgust ja julgust jagunud, oleks ehk isegi mõne korraliku ülesvõtte saanud, sest sead liikusid otse minu peale. Õnneks lendas parajal hetkel üle seakarja linnuparv, mille hüüded noorema rahva ärevusse ajasid. Kui siis veel ka mind märgati, lasi terve kari müdinal metsa poole ja sukeldus sinna. Ainult pealik jäi välja ja tuli segajat uudistama. Õnneks piirdus tema uudishimu vaatluse ning lõpliku põgenemisega. Pean tunnistama, et sama tegin ka mina.

Allpool mõned paremini õnnestunud võtted. Lootsin paremat aga tundsin juba päästikut vajutades, et nõelteravat fotot ma täna ei saa.

Seakari, aga mitte Tallinna raad @Nahkanuia

Seakari, aga mitte Tallinna raad @Nahkanuia

Seakari, aga mitte Tallinna raad @Nahkanuia

Seakari, aga mitte Tallinna raad @Nahkanuia

Kõige lõppu panen kaardi koos minu (punane nool) ja sigade (roheline nool) liikumisega. Sead tulid mööda metsa äärt ja keerasid siis minu poole tagasi. Varjasin ennast põllu keskel oleva puupuhma taha, mille kõrvale jäi ka veelomp. Pole välistatud, et sead oleksid jõudnud lombini, teinud seal peatuse ning liikunud siis juba pimeduse varjus edasi Kördile. Eile nad seal igatahes käisid, sest koer haukus just selles suunas.

Seakari, aga mitte Tallinna raad @Nahkanuia

Leave a Reply