Nahkanuial uus hüdrofor ja veetorustik

Tänane lugu sai alguse peaaegu aasta tagasi, 27. aprillil kui kutsusin Ülari väikest veeavariid parandama. Muu hulgas juhtis ta tähelepanu olemasoleva torustiku kvaliteedile ning andis häid vihjeid kuidas saaks paremini. Võtsin juba toona nõuks oma veesüsteem soovituste järgi korda teha ning lootsin saada sellega ühele poole juba suve lõpuks aga tegelikkuses jõudsin selleni alles täna.

Asi oli nimelt selles, et paar nädalat tagasi kadus torustikust surve kuigi pump töötas. Ilmselt sellest ajendatuna võtsin kohe plaani ka torude vahetuse. Kutsusin Ülari ja leppisime töö tegemise osas kokku. Mis puudutab survet, siis pärast “põhjalikku” analüüsi ja konsultatsiooni sai viga olla ainult hüdroforis. Kuna vesi siiski jooksis ja pump töötas võis kahtlustada katkist kummikotti. See mind verest välja ei löönud, sest olen korra varem seda vahetanud.

Soovitud koti järgi saadeti meid Tallinna, sest Paides seda pakkuda polnud. Tallinnas aga läksid asjad päris nihu. Koti asemel tulin tagasi uue hüdroforiga, mis on pisut suurem aga ka kaasaegsem ning põhimõtteliselt hooldusvaba, sest koti asemel teeb töö ära membraan. Vanast hüdroforist erinev uus ka oma püstise asendiga, mis võimaldas ühenduse veetrassiga teha hoopis väiksema pinge all kui varasemal juhul. Mis puudutab vana hüdrofori, siis see oli kehvas olukorras. Roostes seest ja väljast ning sai just õigel ajal välja vahetatud.

Samal ajal kui Ülar ehitas ümber kogu meie veetorustiku, paigaldasin mina sansõlmes uue hüdrofori. Olin selle suurust valesti hinnanud, mistõttu ei saanud ma seda paigaldada vanasse asukohta. Samas kaasnes hüdrofori ümberpaigutamisega palju parem ruumikasutus niigi kitsas sansõlmes. Sain seinal edasi tõsta veefiltrid ning samuti muutus korrapealt võimalikuks hüdrofori vastusurve kontrollimine. Hindasin tulemuse heaks, seda vaatamata ühest lisakäigust Paidesse juppide järele. Imekombel pidasid ka kõik minu takuga tehtud ühendused.

@Nahkanuia

@Nahkanuia

Ülari töö majas sees oli veelgi muljetavaldam. Kaootilise ja kohati räpakalt paigutatud ning ühendatud torude asemel on mul nüüd:

  • kaasaegsed lahendused ja kvaliteetsed materjalid;
  • paigaldatud survet ühtlustavad kollektorid;
  • miinimumi viidud liidesed-ühendused, mis tähendab, et kõik mis vajab ligipääsu, on ligipääsetav;
  • sirgeks looditud torud, sest see mis nähtav peab olema visuaalselt kaunis;
  • eri värvi kõridega märgistatud trassid, soe punane ja külm sinine;
  • garantii tehtud tööle.

Tulemus väärib kiidusõnu nagu ka meister ise, keda julgelt soovitan! Olen tööga väga rahul. Lasime torustikust korralikult õhu välja ja kõik töötab nii nagu peab.

@Nahkanuia

@Nahkanuia

@Nahkanuia

Olen sellest kirjutanud ka varem kuidas paljud kunagi “korralikult” tehtud asjad tuleb nüüd, uute kogemuste ja teadmiste valguses, välja vahetada. Torustik oli üks sellistest töödest. Lisaks on veesüsteemi korrektse teostuse näol loodud eeldus meie vannituba-WC põranda lõplikuks vormistamiseks. Loodetavasti saab see tehtud lähikuudel ning 2015 aasta sügisel ei vaja me tualetis käies villaseid sokke.

Leave a Reply